Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Yhteistyötä politiikassa imatralaisittain

  • Imatran perussuomalaisten kirjoitus Imatralaisessa 11.3.
    Imatran perussuomalaisten kirjoitus Imatralaisessa 11.3.

Yksi vaaliteemoistani on, että Imatran poliittiseen päätöksentekoon ja poliittiseen ilmapiiriin pitää tehdä muutos ja että imatralaisten etu pitää tulla ennen puolueiden etua. Kyllä minä ymmärrän politiikan vallitsevat lainalaisuudet, että kun joku päätös tehdään, niin siitä on tärkeää ottaa itselleen ja edustamalleen puolueelle kunnia. Mutta kun valitettavasti tämä tarkoittaa käänteisesti sitä, että kun joku toinen puolue tai jonkun toisen puolueen yksittäinen ihminen esittää jonkun järkevän idean, niin sitä ei voi kannattaa. Koska kunnia menee väärille tahoille. Sitä ei voi kannattaa, vaikka se idea olisi muuten kannatettava ja olisi hyväksi kaupungille. Vähintäänkin pitää sitten ottaa esille, että itse asiassa me olemme sen keksineet, ette te.

 

Miksi on niin vaikeaa lähteä siitä olettamuksesta, että tehdään yhdessä asioita Imatran hyväksi? Ei sillä ole väliä, kuka idean esittää, jos se idea on hyvä ja hyväksi tälle kaupungille ja sen ihmisille. Ei niin viisasta puoluetta ihmisestä puhumattakaan ole olemassakaan, joka olisi aina oikeassa ja muut väärässä. Eikä niin tyhmääkään, joka olisi aina väärässä. Kun päästäisiin siitä eroon, että ei ihmiset eivätkä puolueet riitelisi keskenään, mutta asiat voivat toki riidellä. Tai itse asiassa niin niiden pitääkin, koska muutenhan koko politiikkaa ei tarvita mihinkään.

 

Olen itse nyt tässä keväällä pitänyt esillä Imatran kaupunginjohtajan valintaa, joka omassa farssiudessaan olisi todella hyvä komedia. Harmi vain, että se on täyttä totta täällä Imatralla. Onneksi kuitenkin näyttää sille, että järki alkaa pikkuhiljaa voittamaan siinäkin, kun muut laittavat demareille ilmeisen kovaa vastaan. Itse olen saanut omakohtaisen kokemuksen poliittisen pelin typeryydestä ja likaisuudesta tällä viikolla, kun mielipidekirjoitukseni julkaistiin Uutisvuoksessa 7.3. ja sama Vartissa 8.3. Tästä Imatran perussuomalaiset hermostuivat ja kirjoituksissaan Uutisvuoksessa 8.3. ja Imatralaisessa 11.3. (kuva siitä tuossa yllä) syyttävät minua suoraan kopioijaksi. Jälkikirjoittelussa Uutisvuoksessa myös mm. tietämättömäksi, ärtyneeksi, tökeröksi ja vielä uudelleen kopioijaksi.

 

Tietämätön kyllä olin. Nimittäin siitä, että aloite oli jo tehty. Siitä vilpittömät pahoittelut. Mitään muuta en koe olevani velvollinen pyytämään anteeksi, sillä en ole kopioinut ketään. Sitä yksinkertaisesta syystä, että en ole koko aloitteesta mitään tiennyt, niin miten olisin sitä voinut kopioida? Toisekseen olen kirjoittanut oman tekstini monen muun ohella jo viime syksynä, kun tiesin lähteväni vaaleihin ehdolle. Kirjoitin asioita varastoon vaaleja varten. Se että uskotaanko minua, on minulle ihan sama eikä se itse asiassa ole tämänkään tekstin pointti.

 

Pointti on se, että perussuomalaiset hyökkäsivät heti kärkeen minua vastaan henkilökohtaisesti ja lopulta myös puoluetta kohtaan. Asianhan olisi voinut sanoa myös niin, että aloite on jo tehty ja koitetaan saada se etenemään ja kiva, kun Rautio on heidän kanssaan samoilla linjoilla ja tehdään tässä asiassa puolueina yhteistyötä. Mutta ei, samaa mieltä ei saa olla. Pitää hyökätä ja pitää haukkua. Pohjanoteeraus on kuitenkin se, että kun minä olen nyt ehdolla keskustan listoilta, niin Imatralaisen mielipidekirjoituksen lopussa vihjaillaan, että luottamusta on nyt menetetty ja yhteistyö vaikeutuu. Siis hetkinen, yhden kirjoituksen perusteella? Kirjoituksen, jonka perusteella me siis olemme samaa mieltä emmekä eri mieltä? Kirjoituksen, josta en tiennyt jo aloitetta tehdyn ja josta perussuomalaiset nyt sitten vetivät mutkat suoriksi ja syyttivät minua kopioijaksi vailla parempaa tietoa?

 

Olen myös heille vastannut, että ottakaa vain täysi kunnia siitä, kun kerran olette aloitteenkin tehnyt, mutta sekään ei heille riitä. Minä kun en sitä kunniaa tarvitse, omaa glooriaa enemmän minulle merkitsee asumani kaupungin ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointi ja viihtyvyys. Tarkoittaako tuo yhteistyön vaikeutuminen nyt siis sitä, että jos minä pääsen vaaleista läpi ja valtuustoon, niin minun kanssani yhteistyö on vaikeaa riippumatta siitä, mitä minä siellä teen? Tarkoittaako se sitä, että lähtökohtaisesti perussuomalaiset ovat minua vastaan, siis nimenomaan minua vastaan, ja sitä myötä myös minun ajamiani asioita vastaan riippumatta niistä asioista? Siis vaikka ajamani asiat olisivat kuinka kannatettavia tahansa, niin niitä on vaikea kannattaa koska perussuomalaiset nyt oman väärinkäsityksensä takia suuttuivat minulle? Tarkoittaako se sitä, että tuon kirjoituksen pohjalta yhteistyö myös perussuomalaisten ja keskustan puolueen välillä Imatralla on nyt vaikeampaa? Jos noin on, niin se kertoo kyllä kaiken politiikan tasosta tänä päivänä Imatralla.

 

Tämäkö on siis sitä politiikkaa? Tämäkö on siis sitä yhteisten asioiden ajamista? Tämäkö on siis sitä kaupungin ja sen ihmisten parhaaksi toimimista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti Rautio kirjoitti: [Tämäkö on siis sitä politiikkaa? Tämäkö on siis sitä yhteisten asioiden ajamista? Tämäkö on siis sitä kaupungin ja sen ihmisten parhaaksi toimimista?],

- no ei tietenkään! Tuohan on suoranaista likaista peliä politiikassa! Toisen ihmisen mustaa maalaamista ja henkisesti tuhoamista.
Tällaisella politiikalla Imatra ei nouse suosta jonne on vajoamassa.
Vain yhteisvoimiin voi rakentaa hyvää tulevaisuutta eikä sillä, että tönäistään kuoppaan jos jotenkin toinen yrityksessä erehtyi hieman..!

Imatralla riittää ongelmia, joita pitäisi yrittää yhdessä hoitaa!

Esim.helmikuun 2016 TEM Työnvälitystilastojen mukaan työttömyys kasvoi Imatran seudulla (6,4 %)joka on keskimäärin enemmän kuin koko maassa.
Työttömien osuus on 17,8 prosenttia työvoimasta.
Nuoriso ei saa työtä ja lähtee maailmalle etsimään parempia mahdollisuuksia...

Väkiluku vähenee vuosittain noin 500-700 henkilöllä. Vuonna 2008 oli 36 527 ja nyt 27 254.Kuolleisuus on suurempi kuin syntyvyys, joten mistä sitä väkeä tulee lisää? No,väestönkehitys on parantunut 347 hengellä turvapaikan hakijoiden avulla!, mutta mitä hyötyä? He eivät pääse töihin ja istuvat vuosikausia vastaanottokeskuksissa..No työllistävät he paikkakuntalaisia! Hyvä niinkin!

Yritysten myynti tai lopettaminen on isompi kuin yritysten perustaminen. Täällä hetkelläkin taitaa olla Imatralla noin 1000 yritystä lopettamassa/myynnissä...

Tätä kuvausta ei ole tarkoitus jatkaa, vaan haluan sanoa, että näitä ja muita epäkohtia Imatralla voi korjata yhteisvoimiin eikä sillä tavalla, että yrittää raivata kilpailijoita tieltä pois!

Ei kun tsemppiä vaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset