Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Blogini linja ja muita selvennyksiä

Koska aion jatkaa Suomen maahanmuuttopolitiikan ja erityisesti pakolaispolitiikan kritisoimista tässä blogissa muiden tekstien ohella, niin muutama selvennys tietyistä asioista. Sen takia näin yleisesti, kun eilinen blogi olikin yllättävän suosittu. Vaikka siellä ei mitään sen isompia ylilyöntejä kommentoinneissa sattunutkaan, niin tämä aihe herättää ihmisissä niin paljon tunteita, että ihan ennaltaehkäisevässä merkityksessä tämän laitan. Pari mielenkiintoista yksityisviestiä olen jo saanutkin. Jatkossa tulen viittaamaan tähän kirjoitukseen, jos on jotakin epäselvää, miten minun blogieni kommentoinneissa käyttäydytään.

 

1. Suomen tai jonkun yksittäisen kunnan (kuten Imatran) maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan kritisoiminen ei ole rasismia. Perustelujen vaatiminen vallitsevalle politiikalle ei ole rasismia. Vallitsevien ”tosiasioiden” kyseenalaistaminen ei ole rasismia. Virallisten tilastojen julkituominen ei ole rasismia esim. rikosasioista, avustuksista tai turvapaikan perusteista keskusteltaessa. Ihmisen tai ihmisryhmän omien toimien perusteltu kritisointi ei ole rasismia. Jatkossa jokainen kirjoittaja, joka pyrkii vaientamaan keskustelua vain ja ainoastaan leimaamalla sen perusteettomasti rasistiseksi, saa minulta minun blogissani ihan maksimissaan yhden varoituksen ja sen jälkeen kommentointikiellon. Paitsi siinä tapauksessa, että pystytte perustelemaan, mikä kirjoituksessa on rasistista. Järkevään keskusteluun minä lähden aina mielelläni mukaan mutta perusteeton leimaaminen on nyt ja tulevaisuudessa täydellisesti pannassa.

 

Rasistia ei minusta saa tekemälläkään, kysykää vaikka kaikilta niiltä sadoilta maahanmuuttajataustaisilta kollegoiltani niistä kaikista työpaikoista, joissa olen ollut. Tai kaikilta niiltä maahanmuuttajataustaisilta ihmisiltä, joita työssäni kuljetan joka päivä paikasta toiseen. Tai Imatran kebab-yrittäjiltä. Tai naapureilta. Minä en vihaa yhtään ihmistä syntyperän tai ihonvärin perusteella. Minä en ylipäätään vihaa juuri mitään muuta paitsi ihmisten tarkoituksellista, älyllistä typeryyttä. Siis vaikka tiedetään, miten asiat ovat, niin sitä ei haluta myöntää. Tai kun kaikki perusteet ovat vastoin sitä omaa "totuutta", niin silti oma "totuus" ei muutu mihinkään. Ja sitten vielä levitetään sitä omaa "totuutta" totuutena eteenpäin välittämättä siitä kaikesta. En minä tokikaan pidä kaikista ihmisistä tässä maailmassa (pitääkö kukaan?). Ihmisen ja ihmisryhmän käyttäytyminen ja teot sen kertovat, millainen se ihminen tai ihmisryhmä minun kirjoissani on, niin maahanmuuttajan, pakolaisen kuin kantasuomalaisen kohdalla. 

 

2. Sama koskee toiseen suuntaan nimittelyä. Ei käytetä tällä palstalla sanaa suvakki. Eikä muita vastaavia alatyylisiä termejä. Vaikka ne kuinka tuntuisi itsestänne oikeilta. Käyttäkäämme siis oikeita termejä kuten äärisuvaitsevainen, jos puhumme ihmisestä, joka ei näe mitään ongelmaa nykyisessä maahanmuutto- tai pakolaispolitiikassa. Minun kirjoituksieni kommentointikentässä ei siis pyritä loukkaamaan ketään vaan siellä keskustellaan asiallisesti.

 

3. Kaikenlainen toisen kirjoittajan henkilöön menevä solvaaminen, leimaaminen ja vähättely ovat ehdottoman kiellettyjä. En hyväksy myöskään selkeää provosointia tai flamettamista. Samoin kaikenlainen väkivallalla hekumointi on ehdottoman kiellettyä, luonnollisesti. Tällä palstalla käyttäydytään ihmisiksi. Jokainen varmaan tajuaa, mitä se tarkoittaa, vai mitä?

 

4. Tällä palstalla ihmisen titteleillä ei ole mitään väliä, kun mitataan mielipiteiden järkevyyttä. Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, onko kommentoija peruskoulun kesken jättänyt elämänkoululainen vai 30 vuotta yliopistossa opiskellut tohtori. Molempien mielipide on ihan samanarvoinen. Nimenomaan mielipide, sillä totuudet ja faktat eivät ole mielipidekysymyksiä ja niitä voi kuka tahansa kaivaa esille ja esittää. Tohtorilla tähän on varmasti paremmat mahdollisuudet ja välineet, mutta jos puhutaan mielipiteistä, niin niitä ei vähätellä sen perusteella, kuka ne esittää.

 

5. Minä en kuulu Soldiers of Odin -järjestöön. Minä en kuulu Suomen Sisuun. Minä en kuulu hommafoorumiin. Ylipäätään en kirjoita yhtään millekään muulle palstalle kuin tänne. En ole pitkiin aikoihin kirjoittanut ja aikanaankin vain parille-kolmelle palstalle satunnaisesti. Nimimerkkien suojista kun kuka tahansa voi huudella mitä tahansa eikä se johda yhtään mihinkään. Se on ajan ja tietokoneen näppäimistön tuhlausta. 

 

6. Jos jatkossa keskustelu kirjoituksieni jälkeen on laajaa, niin pyydän ymmärtämään että minä käyn töissä. Sellaisissa töissä, jossa töitä tehdessä tehdään niitä töitä eikä roikuta somessa. Välillä pitää tehdä myös muuta ja nukkuakin joskus. En siis välttämättä ehdi vastailla tuntikausiin. Ehken jopa koko päivänä tai iltana. Ja jos oikein pitkittyy, niin saattaa olla että en näe enää järkeväksi vastata seuraavana päivänä ollenkaan, jos mielestäni keskustelu on jo käyty. Kaikki blogieni kommentit tulen kyllä lukemaan, se on varma.

 

Ja koska en ehdi ihan koko aikaa tätä blogia tuijottaa, niin valitettavasti aina on mahdollista, että kommenttikentässä on jotain alatyylistä kirjoittelua ennen kuin ehdin sen huomata. Älkää provosoituko niistä, vaan antakaa olla tai ilmoittakaa se eteenpäin valvojalle. Toistan vielä kerran, älkää provosoituko selkeistä provokaatioista.

 

Muuten en tule keskustelua kommenttikentässä omalta osaltani rajoittamaan mitenkään. Keskustelu on tavoiteltava asia, tappelu ja riitely ja jankkaaminen eivät ole.

 

Lopuksi vielä lyhyesti:

 

Asioista saa puhua niiden oikeilla nimillä ja totuuden saa sanoa niin kuin se on, sillä totuus ei muutu miksikään edes silloin, kun se yritetään vaientaa. Keskustelu on sallittua, eri mieltä oleminen suorastaan suotavaa koska muuten sitä keskustelua ei edes synny. Se myös auttaa tämän blogin kirjoittajaa näkemään uusia näkökulmia asioihin ja pohtimaan asioita uusista näkökulmista. Ihmisten mielipiteitä saa haastaa, mutta se ei tarkoita pään aukomista. Ihmisten loukkaaminen ja solvaaminen on täten kielletty. Samoin tarkoituksellinen provosointi ja flametus. Muistakaa, että asioista voi olla montaa mieltä ilman, että sen täytyy mennä tunteisiin asti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset