Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Hallitus näyttää mallia todellisen tasa-arvon suhteen

Parin viime päivän aikana on saanut eri medioista seurata pöyristymisiä siitä, että hallituksen kaikki kolme uutta ministeriä ovat miehiä. Tasa-arvo ei kuulemma nyt ole toteutunut, naisiakin olisi pitänyt valita. Minulla on kolme kysymystä: 

 

1. Olisiko pöyristyminen ollut yhtä laajaa, jos kaikki kolme uutta ministeriä olisivatkin olleet naisia? Samoin pätevyyksin kuin mitä nyt valitut miehetkin. Vai olisiko se (yllättäen) ollutkin loistava näyte edistysmielisyydestä?

2. Milloin tasa-arvovaatimukset on käännetty nurinpäin? Eli siis mistä lähtien sukupuolella onkin ollut merkitystä valinnassa ohi pätevyyden? Siitähän on kysymys, kun noihin virkoihin on nyt naisia peräänkuulutettu. Todella harva on ottanut huomioon sitä, että kaikki valitut ovat päteviä toimiinsa. Siitä huolimatta naisia olisi pitänyt valita. Ei se olisi tasa-arvoa, se olisi syrjintää puhdasoppisimmillaan, jos sukupuolen annetaan määrittää valinnoissa ohi pätevyyden.

3. Ministerit lähtökohtaisesti valitaan kansanedustajista ja kaikki kolme puoluetta saivat yhden uuden laukun. Te, ketkä olette pöyristyneet kolmen miehen valinnasta, niin sanokaa jokaisesta puolueesta yksi naiskansanedustaja, joka olisi ollut pätevämpi valittuun tehtävään kuin mitä nyt valittu mies on. Löytyykö? Jos ei löydy, niin mikä tässä nyt on ongelma?

 

Hallitus näytti suuntaa ja hyvä niin. Se nimenomaan on tasa-arvoa, että sukupuolilla ei ole mitään merkitystä ministerisalkkuja jaettaessa vaan ainoastaan pätevyydellä on. Toivottavasti muutkin ottavat mallia ja kaikista keinotekoisista sukupuolikiintiöistä luovutaan mitä pikimmin kaikissa julkisissa viroissa ja luottamustehtävissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Perusperiaatteesta on helppo olla samaa mieltä. Mutta kun väitetään ettei ministerinsalkkuja jaettaessa millään muulla ole merkitystä kuin pätevyydellä, ei voi kuin kieriä lattialla huutonauraen. Kiitos päivän kevennyksestä.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Ei sitten muuta kuin kertomaan kustakin puolueesta ne nimet, jotka olisivat olleet pätevämpiä virkoihin kuin nyt nimitetyt ministerit ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset