Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Keskustan ja Kokoomuksen arvot muuttuvat lennossa

Vuonna 2015 Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset muodostivat hallituksen. Soini oli Perussuomalaisten johdossa ja puolueessa oli mukana koko nykyinen puheenjohtajisto. Eli Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola. Halla-aho oli meppinä, muut kansanedustajina. Kukaan nelikosta ei ollut missään nimessä seinäruusuna tai sivuraiteella puolueesta. Kaikki ovat olleet koko ajan siellä ns. nuivassa siivessä ja monesti aika äänekkäästi ja näkyvästi. Julkisuudessa välillä omasta tahdostaan, välillä pyydettynä esim. keskusteluohjelmiin ja välillä tahtomattaan joidenkin kohujen seurauksena. Tämä ei ollut silloin minkäänlainen ongelma sen enempää Keskustalle kuin Kokoomuksellekaan. Eivät he vaatineet Soinilta tai koko puolueelta mitään pesäeroa nuivaan siipeen. Eivät he tehneet sitä edes itse, vaikka olivat tekemisissä puolueen kanssa, jossa ko. nimet olivat jo silloin. Eivät edes kohujen aikaan.

 

Vuonna 2017 Halla-aho nousi puolueen johtoon ja muut edellä mainitut nimet varapuheenjohtajistoon. Nyt sitten Keskusta ja Kokoomus vetivät herneet nenään, että noiden kanssa ei tehdä yhteistyötä? Siis nimenomaan noiden ihmisten kanssa ja eritoten Halla-ahon kanssa. Puolueen kanssa kyllä ja ehdottomasti (kuten siis tähänkin asti) mutta noiden nimenomaisten nimien kanssa ei missään nimessä.

 

Mikä on muuttunut? Oikeastihan ei mikään. Eivät nuo nimet ole sen radikaalimpia nyt kuin olivat silloin pari vuotta sitten. Tai koko tämän parin vuoden ajan. Samat olivat mielipiteet jo silloin, kun nykyistä hallitusta muodostettiin ja hyvin tiesivät kaikki, millainen osuus sillä nuivalla siivellä puolueessa oli. Ei haitannut Keskustaa eikä Kokoomusta tippaakaan.

 

Nyt sitten se "moraali" löytyi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Näyttävät keskisormea demokratialle.

Ainakin Kokoomuksen ja RKP:n arvot ovat veronkierron ja korruption edistäminen.
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...
Kepun arvot taas ovat omien taskujen täyttäminen
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Noihin PS ei kuulemma halunnut sitoutua.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Tarkoitus ei ole osoittaa jokaista puoluetta sormella niiden omista kähminnöistään tai rötöksistään. Ne ovat itsestäänselvyyksiä, valitettavasti. Politiikkaan etsiytyy ihmiset, joiden mielestä se heidän oma mielipide on (ainut) oikea. Jos se heidän mielipide ei heidän mielestään ole oikea, niin miksi he muka politiikkaan haluaisivat?

Toisinsanoen politiikka on vähintään lievän narsismin leikkikenttä. Se tarkoittaa myös sitä, että nämä ihmiset ovat valmiita ajamaan omia etujaan, joskus myös härskisti. Enkä minä väitä olevani sen parempi, sillä edellisissä kuntavaaleissa asetuin ehdolle juuri sen takia, kun tuntui, että kukaan muu ei tajua mistään mitään. :) Keskustan listoilta enkä päässyt läpi.

Mutta se, että Halla-aho tai persujen nuiva siipi olisi nyt jotenkin pahempi kuin mitä se oli 2 vuotta sitten, on täysin absurdi väite. Eivät ole. Ihan samanlaisia kuin silloin, kun Keskusta ja Kokoomus heidän kanssaan leikkiin ryhtyivät. Mitä he kuvittelivat silloin? Että nuivalla siivellä ei ole mitään sananvaltaa mihinkään? Että Soini jaksaa painaa vielä toiset 20 vuotta? Että nuivien mielipiteet muuttuvat?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Että Soini jaksaa painaa vielä toiset 20 vuotta? Että nuivien mielipiteet muuttuvat?".
Tai että vain Soini on ostettavissa kääntämään takkinsa ? Siksi nimenomaan Soini oli tärkeä ?

Tämäkin tuntuu uskottavalta
http://johanneskananen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
Hallitushan on koko ajan lupaillut firmoille halpaa tai ilmaista työvoimaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset