Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Kysymyksiä perussuomalaisista loikanneille

Tätä PS:n hajoamisen seuraamista on ollut erittäin mielenkiintoista seurata. Varsinkin loikkarien omia selityksiä sille, että miksi tekivät mitä tekivät. Ja sitä armotonta valkopesua, mitä he itse itselleen suorittavat.

 

Loikkarien joukossa on monia sellaisia kansanedustajia, jotka ovat täysin avoimesti olleet Halla-ahon linjoilla ennen loikkaamisiaan ja mm. eduskuntamme puhemies Maria Lohela on allekirjoittanut aikanaan Halla-ahon kanssa Nuivan vaalimanifestin. Monet heistä ovat päässeet Halla-ahon avustuksella läpi eduskuntaan tai jopa mepiksi asti, kun Halla-aho on niissä omissa foorumeissaan suositellut tiettyjen ehdokkaiden äänestämistä. Ketään heistä ei se mainostus ja apu ole silloin haitannut. Monet heistä ovat suorastaan fanittaneet Halla-ahoa ja kertoneet avoimesti, että Halla-aho on ollut se syy, jonka vuoksi he ovat Perussuomalaisiin liittyneet.

 

Nyt sitten Halla-aho on se ongelma? Miksi ei aiemmin? Tietenkään en osaa millään sanoa, että mitä niin järkyttävää siellä puoluekokousviikonloppuna on tapahtunut, että Halla-ahoa aiemmin fanittaneet loikkarit ovat ”oppi-isänsä” ja ”mentorinsa” hylänneet. Mutta julkisuuteen päin ei ole tullut mitään sellaista, mikä asian selittäisi. Samoin ne, joita ei ns. halla-aholaisiin ole koskaan varsinaisesti voinut lukea mutta ovat silti Halla-ahon kanssa yhteistyötä tähän asti tehneet, ovatkin nyt viikonlopun jälkeen yhtäkkiä huomanneet, että ei enää onnistukaan.

 

Jotkut ovat yrittäneet kyllä selittää. Esim. ministeri Jari Lindström täällä Uudessa Suomessa ja muutama muu loikkari muualla mediassa. He käyttävät sitä argumenttia, että Halla-ahon kanssa ei olisi voinut hallituksessa jatkaa ja hallituksessa täytyy kuulemma olla, että saa omia asioita läpi. Oppositiossa ei saa niitä läpi. Nyt kysymys sinulle Jari Lindström ja muille teille UV-ryhmäläisille: mitä te olette siellä hallituksessa saaneet tähän mennessä aikaan? Mitä omia asioita te olette saaneet läpi? Mitä teille haitallisia asioita te olette saaneet torpattua? Pakkohan niitä on olla?

 

Joidenkin loikkarien mielestä on ongelma, että Suomen Sisu on saanut jalansijaa puolueessa kokouksen jälkeen eivätkä he siksi voi kuulua puolueeseen. Tämä on absurdi väite. Siis että heille olisi ongelma tehdä minkäänlaista yhteistyötä Suomen Sisun kanssa. Miksi uskallan sanoa näin? Siksi, että PS:n kansanedustajana ja PS:n eduskuntaryhmässä on ollut vuodesta 2013 alkaen itse Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen. Ei häntä ole eristetty mihinkään tähänkään asti, siellä samoissa ryhmissä hän on ollut kuin te kaikki loikkaritkin. Luuletteko te, että hän on pitänyt PS:n ja Suomen Sisun asiat tiukasti erillään tähänkään asti? Jotkut teistä istuivat tähän saakka Immosta ympäröivillä penkeillä eduskunnan salissa. Ettekä tienneet mitään? Ette tienneet, kuka siinä istuu? Suomen Sisu siinä istui, teidän puolueessanne ja te kaikki teitte sen kanssa yhteistyötä.

 

Hommaforum on myös kuulemma kaiken pahan alku ja juuri. Voihan tuo olla, itse en kyseisestä forumista hirveästi tiedä, mutta sen tiedän, että sinnekin loikkareista on moni kirjoittanut. Miten siis on mahdollista, että jotkut teistä loikkareista ovat olleet aktiivisia jäseniä ”pahamaineisella” Hommaforumilla vielä ihan tovi sitten? Simon Elo esimerkiksi, ihan omalla nimellään ja kuvallaan kuten minä tässä blogissa. Siellä hän on avoimesti kertonut, miten hieno mies Halla-aho on ja miksi juuri Halla-ahon takia hän politiikkaan lähti. Ja nyt pari päivää sitten telkkarissa kertoi, kuinka Halla-ahon kanssa ei voi tehdä yhteistyötä ja kuinka ne ”hommalaiset” ovat kaapanneet vallan. Vaikka itse oli sekä halla-aholainen että hommalainen vielä kokousviikonlopun aikaan.

 

Jotkut teistä kehtaavat myös väittää, että loikkaaminen oli spontaania ja tapahtui vasta kokousviikonlopun jälkeen hyvin nopeassa aikataulussa. Miten siis on mahdollista, että esim. Lännen Media tiesi koko asian jo yli viikko ennen kokousta? Loikkarien määrää myöten.  Samoin väitteet käsitervehdyksistä puoluekokouksessa on todettu valheellisiksi tai ainakaan niiden puolesta ei ole osoittaa mitään todisteita. Kaikki teidän selityksenne siis ontuvat todella pahasti.

 

Tietenkin ihmisten mielipiteet voivat muuttua ja se on ihan hyväksyttävää, että esim. 10 vuotta sitten ihminen oli ajatusmaailmaltaan hieman erilainen kuin mitä on nyt. Mutta että yhden viikonlopun aikana suuri osa teistä käänsi oman suuntansa täydet 180 astetta toiseen suuntaan? Miksi? Soinin ja hänen lähimpien puoluetovereiden lähdön kyllä ymmärtää näin ulkopuolinenkin (vaikka ei sitä missään nimessä voikaan hyväksyä), mutta mikä sai osan Halla-ahon aatetovereista tekemään moisen tempun? Ministeripaikkojakin oli vain viisi ja puhemiehen paikkakin lähtee ”Uudelta Vaihtoehdolta” heti seuraavien valtiopäivien aluksi. Simon Elo sai toki eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikan ja se riitti hänelle kaiken aiemman hylkäämiseen. Mutta te kaikki muut?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Oma käsitykseni on, että ministerit tietenkin lähtivät sen takia, että saivat pitää ministeripestinsä. Heille löytyy kyllä puolue jatkossakin toisen puolueen riveistä tekemänsä "vastuunkannon" nimissä, vaikka kovin ruusuista tulevaisuutta heille ei politiikassa voikaan luvata. Jollekin on luvattu ns. näkyvä pesti (kuten Elo). Jotkut suuttuivat oikeasti puoluekokouksen tapahtumista, osa riviloikkareista taas lähti vain porukan (kaverien) mukana. Osa lähti Soinin matkaan, kun ovat aina olleet Soinin matkassa.

Soinilla sitten oli niin paljon motiiveja (joista yksikään ei ole jalo), että on harmi, kuinka hän sai vedettyä mukaansa noinkin monta tulevaa poliittista eläkeläistä. En usko että monikaan heistä on vielä edes tajunnut, mitä tapahtui tai tulee tapahtumaan.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Soinn kelkkaan lähteneet tajuavat vasta ajan myötä, mitä tuli tehtyä ja millä perusteella. Heille todennäköisesti sanottiin, että "ei ole muuta vaihtoehtoa ja päätös on tehtävä nyt". Se on kaikenlaisen huijauksen ja manipuloinnin peruskuvio.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Loikkarit pettivät oman pulueensa ja omat äänestäjänsä - .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset