Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Movember on peruttu

Eilen tuli televisiosta jonkinlainen hyväntekeväisyysohjelma Roosa nauha -kampanjaan liittyen. Tärkeä asia ja syytä pitää esillä, tietenkin.

 

Tänään on marraskuun ensimmäinen päivä. Viime vuosina se on merkinnyt Movemberin alkua. Ei tänä vuonna. Movember on peruttu, koska "ketään" ei kiinnosta.

 

Yllättävän hiljaisella on Movemberin peruminen painettu ja hyväksytty. Mietin vaan, mitenhän olisi käynyt jos sama olisi tapahtunut Roosa nauhalle?

 

#metoo?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Movember jää heidän sivujensa mukaan väliin Suomessa, koska ei löytynyt sopivaa hyväntekeväisyyskumppania. Tarina ei kerro, miksi aiempi kumppanuus Syöpäsäätiön kanssa ei jatku ja tuskinpa "ei kiinnosta" on varsinainen syy.

Syöpäsäätiö kerää nyt tähän asiaan rahaa Pelasta miehet -keräyksellä: "Syöpäsäätiö on uudistanut tapaansa kerätä varoja eturauhassyöpä- ja kivestutkimukseen. Jatkossa suomalaista eturauhas- ja kivessyöpätutkimusta voi tukea Movember-kampanjan sijaan lahjoittamalla Pelasta miehet -keräykseen."

https://www.syopasaatio.fi/uutiset/nain-lahjoitat-...

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Kyllä. Movemberille ei löytynyt yhteistyökumppania. Se kertoo minusta aika paljon nykyisestä tilanteesta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Mikä ihme se on, että Movember on unohdettu? Sehän on ihan oikein, että miehet kärsivät eturauhassyövistään. Tosin se on epätasa-arvoista, että joillakin miehillä voi olla rintasyöpä mutta biologiseksi naiseksi syntyneillä ei voi olla eturauhassyöpää. Tuskin edes niillä naisilla, joiden alkutaival elämässä on ollut naisena elämistä.
Asioita unohdetaan. #metoo -kapanjassa on tullut rapaa miesten niskaan, aivan kuin kaikki miehet ovat kollektiivisesti syyllisiä naisten ahdisteluun. Ja vain miehet ahdistelevat.
Tulipa mieleeni vuosien takainen TV -ohjelma, joka on totaalisesti hiljennetty ja unohdettu. Ohjelmassa naispuolinen, uransa jo lopettanut joukkueurheilija. kertoi naisjoukkuiden sisällä tapahtuvasta ahdistelusta. Kun joukkueeseen tulee uusi junioripelaaja, tiettyjen vanhempien pelaajien kesken syntyy heti taistelut, kenen huoneessa junnu bunkkaa turnausmatkoilla. Junnujen on tosi vaikea vastustaa tilannetta, jossa vanhempi pelaaja, joka voi olla junnun vanha idoli, haluakin lähestyä muutenkin kuin vain vanhempana pelitoverina.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

""#metoo -kampanjassa on tullut rapaa miesten niskaan, aivan kuin kaikki miehet ovat kollektiivisesti syyllisiä naisten ahdisteluun. Ja vain miehet ahdistelevat.""

Näinhän se näyttää olevan. Oikein kuin tuota asiaa korostaakseen on julkisuuteen saatu puhumaan myöskin jokunen mies, joita on ahdisteltu. He ovat homoja, joita on ahdistellut siis mies. Tietenkin.

Kuten väkivalta, näyttää ahdistelukin olevan erilaista sen mukaan, kuka sitä tekee ja kuka on kohde. Tärkeintä ei ole, mitä tehdään tai kuka tekee, vaan miten se tekeminen koetaan. Siinä sivussa vaikuttaa olevan ihan oikein ja hyväksyttyä, että pelkillä puheilla tuhotaan ihmisten uria ja lynkataan julkisesti ilman, että mitään todisteita kuitenkaan on.

Tuollakin #metoo-kampanjalla on muuten erittäin hyvä idea ja tavoite, mutta valitettavasti sekin on nykyajan tapojen mukaisesti munittu ihan pystyyn. Kuten vaikkapa tässä tapauksessa: https://twitter.com/RT_com/status/924263955450691584
Linkin takaa löytyy nainen, joka taistelee seksuaalista häirintää vastaan vilauttelemalla metrossa.

Mites se menikään. Pahkasika-iminen huumorilehti lopetettiin aikoinaan, koska päätoimittaja Paretskoin mukaan nykymaailmassa Pahkasian kaltainen lehti on tarpeeton. Eli siis todellisuus ajoi huumorissa fiktion ohi. Vaikea on väittää vastaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Mites se menikään. Pahkasika-iminen huumorilehti lopetettiin aikoinaan, koska päätoimittaja Paretskoin mukaan nykymaailmassa Pahkasian kaltainen lehti on tarpeeton. Eli siis todellisuus ajoi huumorissa fiktion ohi. Vaikea on väittää vastaan."

Just noin! Ellen olisi lähes satakiloinen ukko, putoaisin joka aamu aamiaispöydän alle lukiessani aamun aviisia. Kun joutuu Kalle Päätalon sanoin heittämään "selkäkeikkanauruja" aamun uutisille. Ennen kuin sitten tajuaa, että hei, eihän tämä olekaan parodiaa ja vitsi vaan jonkun todelle todella todella vakavissaan olevan älykön uusi havainto yhteiskunnan ongelmista.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Perhanan itsensäpaljastaja putkaan joutas

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Siis naiset ahdistelivat nuorempia naisia urheiluseurassa?

Miksi eivät ahdistele poikia? Se olisi paitsi normaalimpaa niin myös täysin harmitonta. Poikia eivät voi naisten tekemät ahdistelut koskaan haitata, päinvastoin ne edistävät fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja tasapainoisen psyyken kehitystä. Jollei satu olemaan puppe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset