*

Antti Rautio Tavallisuus riittää onnellisuuteen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maapallon lämpeneminen

Mitä jos kokeilisimme totuutta tällä kertaa

”The latest report, which runs to 2,000 pages, will be shown to representatives from all 195 governments next week at a meeting in Stockholm, who can discuss alterations they want to make.”

”Tuorein raportti, sisältää 2000 sivua, esitellään ensi viikolla Tukholmassa 195 maan hallitusten edustajille, jotka voivat keskustella muutoksista, joita he mahdollisesti haluaisivat tehdä.”

World’s top climate scientists told to ‘cover up’ the fact that the Earth’s temperature hasn’t risen for the last 15 years

Kun tiede haksahti kiville

IPCC joutuneet nyt tieteellisen tutkimuksen edetessä ehkä muuttamaan ilmastomallin premissejä. Kokonaan uusi paradigma maapallon lämpenemisen tieteelliseen todentamiseen. Hiilidioksidista selitetty lämpeneminen ei ole enää toimiva malli. Kynsin hampain tästä selitysmallista kiinni pitäminen johonkin konsensukseen vedoten ei ole enää totta. Tiede teki tältä osin harharetken, josta se selviää vielä selville vesille omin avuin. Mutta selviävätkö IPCC:n ilmastoteorian takana seisoneet poliitikot tästä kunnialla on sitten jo kokonaan toinen asia.

Maapallon lämpenemiseen johtaneet syyt

USA:n energia-asioista vastaavalta ministeriltä Rick Perry:ltä kysyttäessä tuli selvä vastaus ilmastonmuutoksen aiheuttajasta, meret ja se ympäristö, missä asumme. CO2:lla on roolinsa, mutta kuinka suuri, on hyvä kysymys, jota sietää pohtia.

 

[This happened recently in response to a CNBC interview with Energy Secretary Rick Perry. He was asked “Do you believe CO2 [carbon dioxide] is the primary control knob for the temperature of the Earth and for climate?”

Suomi mallioppilaaksi ilmaston pelastamisessa, kun USA petti

 Presidentti Trump ilmoitti ennakoidulla tavalla, että USA irtaantuu Pariisin ilmastosopimuksesta. Sipilä on kiirehtinyt vahvistamaan EU:n kannanoton, että EU ja Kiina hoitavat maapallon ilmaston stabiloinnin. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Suomi pyrkii olemaan EU:n mallioppilas tässäkin asiassa.

Hiilidioksidista pääasiassa hyötyä

Hiilidioksidi saa maapallon tulemaan vihreämmäksi, aiheuttaa lämpenemistä ja paikoin viilenemistä.

Hesari luo hysteriaa - ihminen nopeuttanut ilmastonmuutosta 170-kertaiseksi

 Hesarin tiedetoimittajilta on mopo karkaamassa täysin käsistä ilmastonmuutosasioissa. Tämän aamun Hesarissa on toimittaja Elisa Rimaila tekemä yhden aukeaman artikkeli ilmastonmuutoksesta, jossa asiaa havainnollistetaan kuvaamalla ilmastonmuutoksen outoja säävaikutuksia pienellä maaseutupaikalla nimeltä Anlong Rein Kambodzassa Kauko-Idässä. Itse asiassa säämuutoksien vaikutusten kuvaus jää hyvin hataraksi kyseisessä kylässä.

IPCC:n ilmastomalli ja tietokonemallit sakkaavat – syy kosteudessa

 Kuvassa 1 on esitetty IPCC:n ilmastomallin ja mitatun lämpötilan käyrät. Kuvasta 1 selviää, että näennäisesti kaikki näytti menevän hyvin vuoteen 2005 saakka, koska lämpötilan nousu näytti seuraavan hiilidioksidin (CO2) pitoisuuden kasvua ilmakehässä. Kun lämpötila ei ole noussut vuoden 2000 jälkeen, niin ero on kasvanut nyt noin 50 prosenttiin.

Trump tulee ja tuhoaa ilmastodatan – mistä on oikeasti kysymys?

 Tämä on hieman ylipitkä blogi, mutta juttu paranee loppua kohden.

Ykkösmedia on uutisoinut, että USA:n virallista ilmastodataa ylläpitävät virastot ovat paniikissa, koska Trump tulee ja tuhoaa heidän ilmastodatansa. Hätiin on kutsuttu vapaaehtoisia siirtämään tietoja suojaan pilvipalveluihin, jotta saataisiin pelastettua ainakin kaikkein tärkein aineisto. Median mukaan Ranska on jo tarjonnut turvapaikkaa ilmastonmuutostutkijoille.

Hesari propagoi: ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten terveyttä

 Jos joku ei ole huomannut, niin suomalaisten Pravda (=Totuus) eli Helsingin Sanomat on puolensa valinnut monessa poliittisessa asiassa. Hesari on EU:n, euron ja ilmastonmuutoksen pää-äänenkannattaja Suomessa. Lauantain Hesarissa oli kaksikin mielipidemuokkausta edustavaa artikkelia. Toinen oli lähes kolmen sivun artikkeli Norjan märästä tulevaisuudesta. Uutisessa kuvattiin hiihtoa vesisateessa. Kuten kaikki tiedämme, niin suursäätila on tänä talvena ollut sellainen, että Skandinaviassa on lauhaa ja muualla Euroopassa tosi kylmää.

Vuosi 2016 oli vain 0,02 astetta lämpimämpi kuin vuosi 1998

 Mediassa on jo näkynyt hehkutusta, että vuosi 2016 on ollut mittaushistorian lämpimin vuosi. Kuinka paljon lämpimämpi se on ollut kuin aikaisempi lämpimin vuosi, onkin sitten epäselvempi tapaus. Ongelma johtuu siitä, että toimittajilla on mahdollisuus valita 3-4 mittaussarjasta häntä eniten miellyttävä luku. Ilmastoskeptikot pitävät luotettavimpana satelliittimittauksiin perustuvaa mittaussarjaa, jota ylläpitää Alabaman yliopisto Huntsvillessä ja siksi tästä mittaussarjasta käytetään nimeä UAH (The University of Alabama in Huntsville).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä